't Saam maakt gelaatsbeschermers met 3D-printers

Sinds enkele dagen draaien de twee 3D-printers uit de afdeling mechanica op volle toeren. Deze machines maken gelaatsbeschermers die bestemd zijn voor het Algemeen Ziekenhuis Zeno in Knokke-Heist en voor drie woonzorgcentra in de omgeving.

Over een tijdsbestek van 3,5 uur maken beide toestellen samen vier gelaatsbeschermers. Dat zijn gemiddeld zestien stuks per dag. We starten om 7.30u ’s morgens en sluiten om 19.00u af.

De woonzorgcentra Dunecluze in Koksijde, De Groene Verte in Merkem en IJzerheem in Diksmuide zijn ook vragende partij om dergelijke gelaatsbeschermers te bekomen. “Vandaar dat wij onze productie uitbreiden. We maken tweehonderd stuks voor het ziekenhuis in Knokke-Heist en elk woonzorgcentrum krijgt tien stuks. We zullen dit druppelsgewijs leveren. Er is een werkschema opgemaakt voor de komende twee weken. Andy Hoet en Wim Deraedt zijn twee leraren die het project trekken. Een team van een 10-tal collega’s die dicht bij de school wonen vullen de 3D-printers aan met grondstof, kuisen de apparaten en starten ze opnieuw op. We kunnen onze capaciteit nog opdrijven als we extra 3D-printers zouden hebben of nog meer uren per dag zouden produceren.

Deel dit artikel via